Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Недобоївській ОТГ презентовано результати опитування щодо рівня довіри громади до місцевої влади, проведене українсько-норвезьким проектом

Дата: 09.02.2018 19:55
Кількість переглядів: 892

9 лютого у Недобоївській ОТГ презентовано результати опитування щодо рівня довіри громад до місцевих органів влади, проведеного в рамках україно-норвезького проекту "Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні", який реалізується Асоціацією міст України та Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад у співпраці з Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень при фінансуванні Міністерством закордонних справ Норвегії.

Мета Проекту  – впровадження в Україні норвезької практики підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування та якості послуг, що надаються населенню.

Це дослідження у містах-учасниках проекту мало на меті вивчення громадської та експертної думки стосовно діяльності органів місцевого самоврядування та їх співпраці з громадськістю. Результати аналізу стануть основою для підготовки планів підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування у відповідній сфері. На першому етапі дослідження було опитано 1054 респонденти методом поквартирного опитування. На другому етапі — використано метод експертного опитування. Опитано по 10 депутатів з кожного міста методом телефонного інтерв’ю.

У презентації результатів в Недобоївській ОТГ взяли участь координатор проекту в Норвезькій асоціації місцевих і регіональних влад Крістіан Ларсен, представники АМУ, соціологи-практики, заступник голови Андрій Дранчук, депутати, старости та керівники відділів Недобоївської сільської ради.

Як повідомив на презентації Крістіан Ларсен, дослідження, під час якого вивчалося ставлення громади до діяльності органів місцевого самоврядування, проводилося у три етапи. Спочатку - опитування населення (віком 18 років і старше) 32 пілотних міст проекту методом поквартирного face-to-face інтерв’ю. Потім проводили експертне опитування депутатів місцевих рад із 22 міст, сіл та селищ—учасників проекту.  Саме в Недобоївській ОТГ було опитано 116 респондентів та 10 депутатів. А останнім етапом було всеукраїнське опитування методом телефонного інтерв’ю. Таке соціологічне дослідження  в Недобоївській ОТГ проводитися вперше.

Проведені соціологічні дослідження базуються на методології, яка в Норвегії вже досить давно застосовуються для вивчення громадської думки, аби постійно покращувати роботу органів влади.

Жителі Недобоївської ОТГ оцінюють роботу органів місцевого самоврядування досить високо: а саме, 39% опитаних вважають, що з 2015 року робота органу місцевого самоврядування стала кращою, і ще 12% - що набагато кращою. Сумарно це 51% і цей показник вищий, ніж в інших ОТГ України, що брали участь у дослідженні. 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь