Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники громад Чернівецької області відвідали Вінничину

Дата: 18.03.2018 19:24
Кількість переглядів: 754

Голова Недобоївської громади Юрій Юзва 12-13 березня 2018 р. взяв участь у навчальному візиті на Вінничину, який відбувся за підтримки програми «U-LEAD з Європою» для  представників об`єднаних територіальних громад Чернівецької області.

В ході візиту учасники делегації ознайомились з історією успіху маленького села Снітків Мурованокуриловецького району, де проживає лише 650 мешканців. Ще кілька років тому з цього села масово виїжджала молодь, але й тим, хто залишився, роботи бракувало. Та за останні 3 роки Снітків перетворився на потужний осередок ягідного та фруктового виробництва, залучив кошти на будівництво водогону, дитячого садка, створив понад 200 робочих місць. 

Цікаво було ознайомились з роботою відкритого в 2018 році ЦНАПу в Северинівській ОТГ, який надає мешканцям громади більше 100 видів послуг. До створення Центру долучилися українські та шведські експерти програми «U-LEAD з Європою», які надали допомогу в інституційному створенні ЦНАП, реконструкції інтер’єру приміщення, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням. Завдяки новому ЦНАП більше трьох з половиною тисяч  мешканців громади отримали доступ до якісних адмінпослуг.

Северинівський ЦНАП став ще одним прикладом ефективного партнерства між громадою та міжнародною донорською програмою. Спеціалісти ЦНАП пройшли навчальні тренінги для підвищення кваліфікації, спеціально розроблені в рамках програми.

         Оскільки, візит був навчальним, представники громад Буковини взяли участь у семінарі "Підвищення інвестиційної привабливості територій ОТГ" який, за сприяння Програми "U-LEAD з Європою" провів Вінницький центр розвитку місцевого самоврядування спільно з Ukraineinvest для представників із близько 40 ОТГ Вінницької та Чернівецької областей. 

         На завершення візиту цікаво було ознайомитись з  роботою Агенції регіонального розвитку Вінницької області, головною метою діяльності якої є сприяння всеохоплюючому регіональному розвитку Вінницької області та її окремих територій за рахунок залучення інвестиційних та додаткових ресурсів, а також здійснення комплексу заходів, направлених на покращення іміджу області та розвиток бізнес-середовища.

Такі поїздки дають можливість побачити, що відбувається в інших регіонах, в ході поїздки поспілкуватися із колегами зі своєї області та знайти якісь кращі практики, які можна впровадити і у власній громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь