Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чотири пожежі за Великодні вихидні!

Дата: 11.04.2018 15:39
Кількість переглядів: 1071

Чотири пожежі за Великодні вихидні!

 

Минулими святковими Великодніми днями на Хотинщині виникло чотири пожежі. Зокрема,

6 квітня через необережне поводження з вогнем власника господарства виникла пожежа в гаражі в с. Пашківці, пожежу ліквідовано рятувальниками та врятовано майно, на щастя ніхто не постраждав.

7 квітня пожежа мала місце у с. Керстенці де горіла суха трава на відкритій місцевості, причини встановлюються.

8 квітня лихо мало місце у господарстві мешканців с. Пригородок, через порушення технічних правил експлуатації електропобутових приладів виникла пожежа у будівлі для утримання тварин, де згоріло четверо поросят. Рятувальники ліквідували пожежу не допустивши поширення вогню на сусідні будівлі та споруди.

         9 квітня, також мало місце загоряння сухої трави в с. Ширівці.

З кожним роком із приходом весни та становленням теплої погоди, на території Хотинського району різко збільшується кількість пожеж. В першу чергу, це зумовлюється тим, що громадяни, впорядковуючи свої земельні ділянки, спалюють листя чи суху траву. Самовільне й неконтрольоване спалювання сухої трави таїть у собі велику небезпеку, а ліквідація пожежі для пожежно-рятувальних підрозділів складає чимало труднощів, пов’язаних із швидким поширенням вогню на велику площу.

         Хотинський районний відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає, що для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника, або нехтуванням правилами безпеки при розведенні багаття. Пам’ятайте, що основні правила пожежної безпеки нескладні і не вимагають жодних матеріальних витрат, проте їх своєчасне виконання дозволить уникнути біди. Не слід забувати і про те, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

         Одночасно нагадуємо, що згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність або її залишки та опале листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя на сільськогосподарських угіддях, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

 

  

Хотинський районний відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій областіФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь